TORTA
jazz 2006.12.27. 17:10
Eszterházy
Hozzávalók:
16 szelethez:
Piskótához: 8 db tojás, 160 g cukor, 200 g liszt, 50 g darált dió.
Krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 800 ml tej, 5 evőkanál cukor, 100 g darált dió, 50 ml rum,
200 g felvert tejszínhab.
Bevonáshoz: 2 db tojásfehérje, 160g cukor.
Díszítéshez: csokoládé, alkalmakhoz illő figurák, virágok.
Elkészítés:
8 db tojásfehérjét, 160 g cukorral habosra verjük, ha jó kemény akkor hozzáadjuk a sárgáját,
és még 1 percig együtt verjük. 200 g lisztet, 50 g diót összekeverjük, és ovatósan
a tojáshoz keverjük. Az igy elkészített maszából 6 db egyforma vastagságu piskótalapot
sütünk.
Krémet igy készitsük: A pudingport a cukros tejben megfőzzük, ha kihült akkor hozzáadjuk
a darált diót, rumot, és a felvert tejszínhabot. A kész krémet a piskóta lapok közé
egyformán elosztva betöltjük.
A felső lap tetejét bevonjuk 2 db tojásfehérjéből és 160 g cukorból készült
keményre felvert habbal.
Csokoládéval és figurákkal díszítjük.
|