TORTA
jazz 2006.12.27. 17:10
Eszterhzy
Hozzvalk:
16 szelethez:
Piskthoz: 8 db tojs, 160 g cukor, 200 g liszt, 50 g darlt di.
Krmhez: 2 csomag vanlis pudingpor, 800 ml tej, 5 evkanl cukor, 100 g darlt di, 50 ml rum,
200 g felvert tejsznhab.
Bevonshoz: 2 db tojsfehrje, 160g cukor.
Dsztshez: csokold, alkalmakhoz ill figurk, virgok.
Elkszts:
8 db tojsfehrjt, 160 g cukorral habosra verjk, ha j kemny akkor hozzadjuk a srgjt,
s mg 1 percig egytt verjk. 200 g lisztet, 50 g dit sszekeverjk, s ovatsan
a tojshoz keverjk. Az igy elksztett maszbl 6 db egyforma vastagsgu pisktalapot
stnk.
Krmet igy kszitsk: A pudingport a cukros tejben megfzzk, ha kihlt akkor hozzadjuk
a darlt dit, rumot, s a felvert tejsznhabot. A ksz krmet a piskta lapok kz
egyformn elosztva betltjk.
A fels lap tetejt bevonjuk 2 db tojsfehrjbl s 160 g cukorbl kszlt
kemnyre felvert habbal.
Csokoldval s figurkkal dsztjk.
|