TORTA
jazz 2006.12.27. 17:20
Dobos torta
Tszta
Tojs 6 db, Liszt 0,15 kg, Cukor 0,12 kg
Krm
Tojs 9db, Cukor 0,3 kg, Vaj 0,4 kg, Vanlis cukor 0,03 kg, Vanlis
pudingpor 0,05 kg, Olvasztott csokold 0,1 kg
Piskta ksztse
A tojsokat kettvlasztjuk. A fehrjt ktharmad rsz cukorral kemny habb verjk,
a maradk egyharmad rsz cukorral kihabostjuk a srgjt. A fehrjt a srgjba
vatosan belekeverjk s hozzadjuk a lisztet. Olajozott, lisztezett stlemezre
hat darab vkony kerek lapot kennk. 180 C-on ostyaszeren stjk. Sts utn
alvgunk.
Krm kszts
A vajat kihabostjuk s az olvasztott csokoldt hozzkeverjk.
Az egsz tojsokat a cukorral, a vanlis pudingal s a vanlis cukorral
sszekeverjk, gz fltt kb. 80 C-ra melegtjk folytonos kevers mellett.
Ezutn kihlsig habb verjk. Vgl a tojshabot a csokolds vajhoz knnyedn
hozzkeverjk.
Az t lapot sszetltjk a krmmel, a hatodik lapot bevonjuk olvasztott cukorral.
|