TORTA
jazz 2006.12.27. 17:20
Dobos torta
Tészta
Tojás 6 db, Liszt 0,15 kg, Cukor 0,12 kg
Krém
Tojás 9db, Cukor 0,3 kg, Vaj 0,4 kg, Vaníliás cukor 0,03 kg, Vaníliás
pudingpor 0,05 kg, Olvasztott csokoládé 0,1 kg
Piskóta készítése
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kétharmad rész cukorral kemény habbá verjük,
a maradék egyharmad rész cukorral kihabosítjuk a sárgáját. A fehérjét a sárgájába
óvatosan belekeverjük és hozzáadjuk a lisztet. Olajozott, lisztezett sütőlemezre
hat darab vékony kerek lapot kenünk. 180 C°-on ostyaszerűen sütjük. Sütés után
alávágunk.
Krém készítés
A vajat kihabosítjuk és az olvasztott csokoládét hozzákeverjük.
Az egész tojásokat a cukorral, a vaníliás pudingal és a vaníliás cukorral
összekeverjük, gőz fölött kb. 80 C°-ra melegítjük folytonos keverés mellett.
Ezután kihülésig habbá verjük. Végül a tojáshabot a csokoládés vajhoz könnyedén
hozzákeverjük.
Az öt lapot összetöltjük a krémmel, a hatodik lapot bevonjuk olvasztott cukorral.
|