TORTA
jazz 2006.12.27. 17:25
Túrótorta mákkal
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 7,5 dkg cukor, 12,5 dkg margarin, 1 tojás, csipet só.
Elkészítés:
Jól összegyúrjuk, majd kikent tortaformába nyújtjuk úgy, hogy a forma oldalát is kibéleljük
vele, majd rátesszük a máktölteléket: 20 dkg darált mákot felfozünk 2 dl tejben 8 dkg cukor
ral, 6 dkg vajjal és 4 dkg grízzel. Ha kihult, belekeverünk 1 tojást. Rátesszük a tésztára,
majd 1 doboz oszibarack befottet felszeletelünk, amit a máktöltelékre rakunk.
Erre jön a túrótöltelék: 10 dkg cukrot jól kikeverünk 2 tojássárgájával, 37,5 dkg túróval,
1 dl tejföllel és 3 dkg liszttel. Ezután belekeverjük a 2 tojás habbá vert fehérjét,
majd a barackra öntjük a túrótölteléket. Tupróbával ellenorizve közepes lángnál készre sütjük.
Az öszibarack helyett készíthetjük sárgabarackkal, cseresznyével vagy meggyel is.
|