TORTA
jazz 2006.12.27. 17:28
Oroszkrém torta
6 db tojás
0,12 kg kristálycukor
0,24 kg liszt
1 cs. vaníliás pudingpor
0,5 l tej
1 l tejszín
0,06 kg porcukor
mazsola
narancshéj
rum
Elkészítése:
A tojásból, lisztből és cukorból hagyományos módon tortaformában piskóta karikát készítünk.
A pudingporból, a cukorból és a tejből pudingot főzünk, majd lehűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a porcukrot és 3/4 részét belekeverjük
a kikevert pudingba. A piskótát három részre vágjuk és betöltjük a krémmel.
Rétegenként megszórjuk rumba áztatott mazsolával és narancshéjjal. A torta tetejére és
oldalára rákenjük a maradék 1/4 rész tejszínt. Gyümölccsel díszítjük.
|