TORTA
jazz 2006.12.27. 17:28
Oroszkrm torta
6 db tojs
0,12 kg kristlycukor
0,24 kg liszt
1 cs. vanlis pudingpor
0,5 l tej
1 l tejszn
0,06 kg porcukor
mazsola
narancshj
rum
Elksztse:
A tojsbl, lisztbl s cukorbl hagyomnyos mdon tortaformban piskta karikt ksztnk.
A pudingporbl, a cukorbl s a tejbl pudingot fznk, majd lehtjk.
A tejsznt kemny habb verjk, beletesszk a porcukrot s 3/4 rszt belekeverjk
a kikevert pudingba. A pisktt hrom rszre vgjuk s betltjk a krmmel.
Rtegenknt megszrjuk rumba ztatott mazsolval s narancshjjal. A torta tetejre s
oldalra rkenjk a maradk 1/4 rsz tejsznt. Gymlccsel dsztjk.
|