Torta
jazz 2006.12.28. 20:31
Joghurt torta
Joghurt torta
Hozzávalók:
# 4 dl víz
# 1 csomag zselatin
# 3 dl tejszín
# 1 csomag habfixáló
# 5 evőkanál porcukor
# 6 doboz gyümölcsjoghurt
# 1 csomag vaníliás cukor
# 1 narancs
# 1 kivi
# 5 dkg mazsola
# 10 dkg meggykompót
# 20 szem (mirelit) eper vagy málna
#
# A díszítéshez
# tejszínhab
# gyümölcsök
# citromfű levelek
Elkészítés:
1.) 4 dl vízbe 1 csomag zselatint teszünk és felforraljuk, majd langyosra hűtjük.
2.) 3 dl tejszínbe a csomag fixálót és 5 evőkanál porcukrot teszünk, majd felverjük.
3.) 6 db gyümölcsjoghurtot összekeverünk 1 csomag vaníliás cukorral és mikróban
meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük a zselatint és az apró kockákra vágott gyümölcsöket
(1 narancsot, 1 kivit, 5 dkg mazsolát, 10 dkg meggykompótot, 20 szem epret).
4.) Az egészet nagyon óvatosan hozzákeverjük a fixálós, felvert tejszínhez.
5.) Ha mindennel elkészítünk, fogunk egy legalább 4 literes - inkább lapos, mint magas)
lábast, kibéleljük fóliával, és beletöltjük a joghurt krémet.
6.) Egy éjszakára a hűtőben hagyjuk, majd másnap kiborítjuk egy tálra a megdermedt
joghurt tortát, tejszínhabbal, eperszemekkel, narancs és kiviszeletekkel és citromfű
levelekkel díszítjük.
|