Torta
jazz 2006.12.28. 20:36
Gymlcstorta
Hozzvalk 12 szelethez:
# A piskthoz:
# 4 tojs
# 10 dkg cukor
# 10 dkg liszt
# A forma kikenshez:
# vaj s liszt
# A krmhez:
# 1 tasak zselatin (10 g)
# 8 dkg porcukor
# 2 evkanl mz
# 4 dl joghurt
# 2 teskanl reszelt citromhj
# 2 dl tejszn
# A tetejre:
# 60 dkg vegyes gymlcs
# 1 tasak fehr tortazsel
Elkszts: Kivajazunk, kilisztezzk a formt. A stt 180 C-fokra (gzst 2. fokozat)
elmelegtjk.
Elkszts: A piskthoz a tojsokat kettvlasztjuk, a fehrjt kemny habb verjk
2 dkg cukorral. A tojsok srgjt habosra keverjk 8 dkg cukorral, vatosan belekeverjk
a felvert fehrjt, s kzben beleszitljuk a lisztet is. Nem szabad, hogy sszetrjn
a hab. A tortaformba simtjuk, s a stben 20 percig stjk, tprbig.
A stbl kivve megvrjuk, mg kihl, majd krbevgjuk, de a keretet nem vesszk le.
A joghurtkrmhez a zselatint a csomagon olvashat utasts szerint beztatjuk
fl dl vzbe. Jl kikeverjk a cukrot, a mzet, a joghurtot, majd beletesszk a reszelt
citromhjat. Kemny habb verjk a tejsznt, vatosan hozzkeverjk a krmhez.
Vgl felforrstjuk a zselatint, pr percet htjk, s a krmbe keverjk. Hagyjuk
megdermedni.
Kzben rtelemszeren megmossuk, megtiszttjuk, felaprtjuk a gymlcsket.
Mg mieltt teljesen megktne a zselatin, rkenjk a krmet a kihlt tortalapra.
A tortabevont a csomagolson olvashat utasts szerint elksztjk.
A krmre tesszk a felszeletelt gymlcsket, s bevonjuk az elksztett tortazselvel.
Szeletelve tlaljuk.
|