sti
jazz 2006.12.28. 21:09
Hozzvalk:
a tszthoz:
4 tojs
10 dkg liszt
2 dkg kaka
10 dkg cukor
a tltelkhez:
5 dl tejszn
9 dkg porcukor
1 dkg vanliscukor
5 dkg kaka
a bevonathoz:
30 dkg porcukor
2,5 dkg kaka
1 dkg vaj
1-2 evkanlnyi rum
1 tojsfehrje
A tszta hozzvalit sszedolgozzuk, kt vkony (egyforma mret) pisktalapot stnk
belle, s azokat hagyjuk kihlni. A bevonathoz val porcukrot kikeverjk a tojsfehrjvel,
a kakaval, a vajjal s a rummal, s ezt a masszt rkenjk az egyik pisktalapra.
Ezt a mzas lapot (forr vzbe mrtott kssel) 4x4 cm-es ngyzetekre vgjuk fel.
A tltelk anyagaibl kemny habot vernk, s azt egyenletesen rkenjk a msik
pisktalapra. Vgl a habot bebortjuk a csokoldval bevont pisktalapocskkkal,
s az egszet - a fedlap rseit kihasznlva, s ugyancsak forr vzbe mrtott kssel -
kockkra vgjuk.
|