süti
jazz 2006.12.28. 21:09
Hozzávalók:
a tésztához:
4 tojás
10 dkg liszt
2 dkg kakaó
10 dkg cukor
a töltelékhez:
5 dl tejszín
9 dkg porcukor
1 dkg vaníliáscukor
5 dkg kakaó
a bevonathoz:
30 dkg porcukor
2,5 dkg kakaó
1 dkg vaj
1-2 evőkanálnyi rum
1 tojásfehérje
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, két vékony (egyforma méretű) piskótalapot sütünk
belőle, s azokat hagyjuk kihűlni. A bevonathoz való porcukrot kikeverjük a tojásfehérjével,
a kakaóval, a vajjal és a rummal, s ezt a masszát rákenjük az egyik piskótalapra.
Ezt a mázas lapot (forró vízbe mártott késsel) 4x4 cm-es négyzetekre vágjuk fel.
A töltelék anyagaiból kemény habot verünk, s azt egyenletesen rákenjük a másik
piskótalapra. Végül a habot beborítjuk a csokoládéval bevont piskótalapocskákkal,
s az egészet - a fedőlap réseit kihasználva, s ugyancsak forró vízbe mártott késsel -
kockákra vágjuk.
|