Tekercs fle
jazz 2006.12.28. 21:17
FATRZS
Hozzvalk:
A tszthoz:
5 tojs, 5 kanl porcukor, 7 dkg darlt di, egy kanl liszt, egy kvskanl kaka.
A tltelkhez:
18 dkg darlt di, 10 dkg porcukor, 5 cl rum, fl kvskanl fahj, 5 dkg mazsola, 1 csomag vanliscukor, pr szem darlt kv, ers feketekv
A bevonathoz:
10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 dkg kaka, egy tojs
A tszta gy kszl, mintha pisktatekercset stnnk: a tojsfehrjket felverjk, s
aprnknt belekeverjk a tbbi hozzvalt. Kikent-lisztezett, vagy paprral blelt tepsiben stjk, melegen nedves kendre bortjuk, a kendvel egytt feltekerjk, gy hagyjuk kihlni.
A mazsolt nhny rra beztatjuk a rumba. A tbbi hozzvalt, a mazsolrl lenttt
rumot, s annyi feketekvt, hogy kemny, de kenhet masszt kapjunk, sszedolgozzuk,
vgl belekeverjk a mazsolt, s megtltjk a kihlt tekercset.
A bevonat hozzvalit simra keverjk, egyenletesen bevonjuk vele a tszta tetejt s
oldalt (legalbb fl centi vastag bevonatnak kell lennie). Villval kregmintzatot
rajzolunk a krmbe, kis tsztadarabkval gcsonkokat is imitlhatunk.
|