Tekercs féle
jazz 2006.12.28. 21:17
FATÖRZS
Hozzávalók:
A tésztához:
5 tojás, 5 kanál porcukor, 7 dkg darált dió, egy kanál liszt, egy kávéskanál kakaó.
A töltelékhez:
18 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 5 cl rum, fél kávéskanál fahéj, 5 dkg mazsola, 1 csomag vaníliáscukor, pár szem darált kávé, erős feketekávé
A bevonathoz:
10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 dkg kakaó, egy tojás
A tészta úgy készül, mintha piskótatekercset sütnénk: a tojásfehérjéket felverjük, és
apránként belekeverjük a többi hozzávalót. Kikent-lisztezett, vagy papírral bélelt tepsiben sütjük, melegen nedves kendőre borítjuk, a kendővel együtt feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.
A mazsolát néhány órára beáztatjuk a rumba. A többi hozzávalót, a mazsoláról leöntött
rumot, és annyi feketekávét, hogy kemény, de kenhető masszát kapjunk, összedolgozzuk,
végül belekeverjük a mazsolát, és megtöltjük a kihűlt tekercset.
A bevonat hozzávalóit simára keverjük, egyenletesen bevonjuk vele a tészta tetejét és
oldalát (legalább fél centi vastag bevonatnak kell lennie). Villával kéregmintázatot
rajzolunk a krémbe, kis tésztadarabkával ágcsonkokat is imitálhatunk.
|