RÁK
jazz 2007.01.22. 17:23
A tarisznyarák elkészítése
http://www.lacibacsi.hu/
A tarisznyarák lábai fogyaszthatók, az ollóiban nagyon kevés a hús. Elkészítése: a még élő rákot köménymagot, sót, fokhagymát, vöröshagymát, petrezselymet tartalmazó forrásban lévő vízbe kell beledobni és 15-20 percig főzni. Ezután ebben a lében kell kihűteni. Amikor kihűlt, a három pár lábát le kell törni, óvatosan összetörni a kitinpáncélt és lefejteni a húst. Ebből akár leves, akár gyömbéres snidlinges píritott húsétel készíthető. A középső "tarisznya rész" nem igazán használható étkezésre. A páclében megfőzött ráknak már van alapíze. Igazán csak ínyencek fogyasztják, egy átlagos nagyságú rákból 6-7 dkg hús nyerhető.
|